Daar is ze dan: onze rondemiss van 2014!

Sharon Marinus, rondemiss van 2014.

Sharon Marinus, rondemiss van 2014.

Julianadorp – Ze is 19 jaren jong, geboren en getogen in het dorp en maakte als kind al kennis met het wielrennen, vader André stapte namelijk met grote regelmaat op de fiets. Zelf koos ze voor andere sporten, maar desalniettemin zal ze de deelnemers aan de tweede editie van de Ronde van Julianadorp met groot enthousiasme aanmoedigen. Sharon Marinus is de nieuwe rondemiss van Julianadorp!

Nooit eerder was ze een miss, maar vorig jaar heeft ze wel goed gekeken hoe vriendin Caitlin het deed. “En toen leek het me al best leuk, dus toen Leo Flecken (organisatie RvJ, red.) vroeg of ik dit jaar rondemiss wilde zijn, hoefde ik daar niet lang over na te denken.” Tips of adviezen van Caitlin heeft ze niet gevraagd, “maar misschien dat ik dat binnenkort toch nog even doe, al moet ik de rol van rondemiss natuurlijk wel gewoon op mijn eigen manier invullen.”

Sharon volgt in het dagelijks leven via het ROC Kop van Noord-Holland de opleiding tot verpleegkundige. “Na de zomer start ik het vierde jaar en dan ga ik ook stage lopen in het Gemini. Het liefst kom ik te werken op de kinderafdeling of op oncologie, al moet de praktijk uitwijzen of ik daar ook echt op mijn plek ben. Buiten school werk ik in de vakanties en de weekeinden in de viswinkel op het Loopuytpark, dus start en finish van de wielerronde zijn een soort van thuiswedstrijd voor me.”

Sport
Wielrennen vindt ze leuk, maar zelf stapte ze nooit op de fiets voor een echte wedstrijd. “Ik heb jaren aan hardlopen en wedstrijdzwemmen gedaan, maar sinds een jaar of twee is het wat rustiger op dat vlak. Met school en werk heb ik het druk zat en daar komen de stages, deels ook in het weekeinde, nog bij. Dan blijft er ook weinig vrije tijd over en die breng ik dan graag door met vriendinnen of mijn vriend.”

De tweede editie van de Ronde van Julianadorp wordt verreden op zondag 31 augustus. Sharon draagt als miss de kleding van BZus en wordt gekapt door Haarlijn 10, beiden uit winkelcentrum De Riepel.

Klik hier voor meer foto’s van onze rondemiss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.