Dorper Raymond Bakker gaat voor prolongatie titel

Dorper Raymond Bakker gaat voor prolongatie titelJulianadorp – Klokslag half drie gaat hij zondag 31 augustus van start en voor Julianadorper Raymond Bakker is er die dag slechts een doel: de Ronde van Julianadorp wederom op zijn naam schrijven. De winnaar van 2013 weet dat het moeilijk wordt, maar zal er alles aan doen om zijn titel te prolongeren.

Bakker fietst al jaren mee in het wielerwereldje en niet zelden vooraan. Vorig jaar won hij de eerste editie van de Ronde, na een verder ook niet onaardig jaar. Zo eindigde hij als tweede in de Tour de Lasalle. “Maar nu is het allemaal toch even anders, ik heb een slecht voorjaar gehad”, vertelt de 37-jarige Dorper. “Bij ’t Zand ben ik samen met wat fietsvrienden van achteren aangereden door een auto, ik ging de lucht in, kwam op een auto terecht en eindigde uiteindelijk in het prikkeldraad. Nee, dat was geen prettige ervaring en als gevolg ervan kon ik twee maanden niet fietsen.”

De zomer verliep beter voor Bakker. Op vakantie in Italië besloot hij mee te doen aan een plaatselijke ronde en zowaar, hij won de omloop over 90 kilometer. “Er waren toch 120 man aan de start. Samen met vijf anderen wisten we te ontsnappen en in de sprint was ik de rest van de groep de baas. Als prijs mocht ik een voetenbankje mee naar huis nemen, maar ook een mand met levensmiddelen, vier flessen wijn en een kledingpakket.”

Oudeschild
De afgelopen weken nam Bakker onder meer deel aan de Ronde van Oostzaan. Het leverde hem begin augustus een 22e plaats op. Afgelopen weekeinde ging het op Texel een stuk beter, met een tweede plaats in de Ronde van Oudeschild. Een mooie uitslag, maar alles ter voorbereiding op die ene overwinning die hij dit jaar weer graag zou binnenhalen; die van de Ronde van Julianadorp. “Het is mijn thuisronde, dus natuurlijk wil ik daar goed presteren. Vorig jaar moest en zou ik winnen en dat is gelukt, dit jaar prolongeer ik de titel graag, al ben ik zeker niet de grote favoriet. Melvin Bos en Jermo Agema zijn goed in vorm, die moet ik in de gaten houden.”

De Ronde van Julianadorp is volgens de oud-winnaar “een lekker technisch rondje”. “Er zitten een paar lastige bochten in, maar het is wel echt een parcours voor aanvallers en als het meezit, dan kun je lekker wegrijden. Als ik een topdag heb, je weet het nooit, ik ga er in elk geval voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.