Eigen wielerronde voor Julianadorp

In september volgend jaar wordt de Ronde van Julianadorp verreden (archieffoto Den Haan Fotografie).Julianadorp – Als de gemeente Den Helder akkoord gaat, krijgt Julianadorp vanaf volgend jaar haar eigen wielerronde. Op initiatief van de wielerploeg Dakraam.nl wordt gewerkt aan het organiseren van de “Ronde van Julianadorp”. Die moet in september 2013 voor het eerst worden verreden.

De ploeg werd vijf jaar geleden opgericht en reed toen voor KiKa. “Nu wilden we weer iets bijzonders doen en nadat we eerst nog dachten aan een tocht per waterfiets naar Engeland, kwam daarna al snel het idee om Julianadorp en de wielersport te promoten door een eigen ronde in het dorp”, laat Bart Denijs weten. Samen met ploegleiders Leo Flecken en Klaas de Graaff besloot hij de organisatie op zich te nemen.

Het idee van een eigen ronde voor het dorp is niet nieuw. “In het verre verleden is die al een paar keer georganiseerd, maar dat was toen door Vogelzand. Nu willen we een rondje neerzetten met start en finish op het Loopuytpark”, licht Flecken toe. “Het rondje wordt ongeveer 1,4 kilometer lang en gaat via Langevliet naar de rotonde met de Verlengde Zuiderhaaks en dan weer linksaf richting de Landbouwstraat.”

Non-profit
De initiatiefnemers krijgen bij de organisatie hulp van de mensen die in 2009 het NK Skeeleren naar het dorp wisten te halen. “Dat was een groot succes en volgens mij was iedereen daar razend enthousiast over. Ook daarom willen we dit nu doen, het dorp kan wel een mooi sportevenement gebruiken”, vertelt De Graaff. De wielerronde wordt opgezet vanuit de non-profit gedachte. “De kosten die de organisatie met zich meebrengt hopen we met sponsoring door vooral lokale ondernemers te kunnen dekken en het inschrijfgeld wordt gebruikt voor de prijzen.”

Als de eerste editie een succes wordt, willen de initiatiefnemers er een jaarlijks terugkerende traditie van maken. De eerste reacties zijn in elk geval positief. “We hebben er al even kort met de wethouder van sport over gesproken en zij was enthousiast. Ook bestaande wielerploegen die er al van weten willen graag meedoen en van de overige rondes in de regio, zoals de Tour de Lasalle, Meertour en Hel van Petten, hebben we hulp toegezegd gekregen. De eerste signalen zijn dus erg goed”, aldus Flecken.

September
Qua datum is gekozen voor september, omdat het dan wat wielerwedstrijden betreft erg rustig is in de Noordkop. “Eigenlijk is het na de Tour de Lasalle voorbij in deze regio, maar als we het in juli of augustus zouden organiseren, dan zit je met renners die vanwege vakantie afwezig zijn”, stelt Denijs. Het is de bedoeling dat de deelnemers twee uur lang rondjes rijden, waarna de bel voor de laatste ronde klinkt. Voorafgaand aan de hoofdwedstrijd wordt een speciale ronde voor de jeugd gehouden. De inschrijving is individueel en voor beide rondes geldt dat iedereen kan meedoen.

De organisatie is nu bezig met de vergunningsaanvraag voor de ronde en hoopt begin volgend jaar duidelijkheid te hebben. “We zijn vol vertrouwen dat die vergunning wordt afgegeven, dus ondertussen gaan we hard door met de voorbereidingen. Zo hebben we alvast een facebookpagina en een twitteraccount gereserveerd en wordt al gewerkt aan de website. Inschrijven kan nog niet, dat wordt volgend jaar pas.”

Wie op de hoogte wenst te blijven van alle ontwikkelingen, kan dat doen via Twitter (@rvjulianadorp) of door een e-mail te sturen naar info@rondevanjulianadorp.nl.

Bericht gepubliceerd op Denhelderactueel op 6 november 2012. Klik hier voor directe link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.