Het idee!

Team DakraamHet idee voor het opnieuw leven inblazen van de ronde van Julianadorp komt van team Dakraam.nl, een wielerteam dat vijf jaar geleden werd opgericht met als sponsor het gelijknamige bedrijf. In het eerste jaar reed het team niet alleen voor de sportieve prestaties, maar ook om geld in te zamelen en reclame te maken voor de Stichting Kika (Kinderen Kankervrij).

In 2013 bestaat de ploeg alweer vijf jaar en dus leek het de ploegleiders een goed idee weer iets ‘leuks’ te doen. Na een korte brainstorm kwam het idee naar voren om een ronde van Julianadorp te organiseren. Gekozen werd voor het naseizoen, omdat in het voorseizoen er al meerdere regionale rondes vlak hij elkaar zitten en in het hoogseizoen zijn nu eenmaal veel renners met vakantie. Zie de ronde van Julianadorp als een lekker wielertoetje!

De wedstrijd wordt gereden op de eerste zondag van september. Voorafgaand aan de hoofdwedstrijd wordt een speciale ronde voor de jeugd gehouden. De inschrijving is individueel en voor beide rondes geldt dat iedereen kan meedoen. Als het een succes wordt, is het de bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.