Jermo Agema wint 2e editie Ronde van Julianadorp

Het podium van de ronde, inclusief rondemiss Sharon Marinus en Dorper van het Jaar Albert Kisteman (DHFOTO).Julianadorp – De tweede editie van de Ronde van Julianadorp is zondag 31 augustus gewonnen door Julianadorper Jermo Agema. Samen met Jeen de Jong lag hij rondenlang ver voor op het achtervolgende peloton, maar in de laatste ronde kwam De Jong ten val. De onfortuinlijke renner werd wel uitgeroepen tot de meest strijdlustigste deelnemer van de dag.

De Jong was de eerste renner die voor de ontsnapping ging, maar in het begin van de wedstrijd kon de rest hem nog achterhalen. Raymond Bakker, de winnaar van vorig jaar, kwam er dit keer niet echt aan te pas. In de eerste helft deed hij nog mee vooraan, maar toen De Jong en Agema eenmaal serieus de kop hadden gepakt, lukte het ook Bakker niet de twee te achterhalen. Prolongatie van de titel zat er nimmer in.

Dat de strijd om de zege tussen De Jong en Agema zou gaan, werd halverwege al duidelijk. De twee pakten de leiding, zagen hun voorsprong groeien en weer krimpen, maar wisten uiteindelijk een serieus gaatje te slaan. Drie ronden voor de finish was de voorsprong op het uitgedunde peloton 41 seconden, bij het ingaan van de laatste ronde nog 23. In de eerste bocht richting Langevliet zette De Jong te stevig aan, ging hard onderuit en zag de zege met spoed uit zicht verdwijnen. Agema pakte de titel, voor Taeke Opperwal uit Heerenveen en Arjen Bos uit Bolsward. Jeen de Jong kwam uiteindelijk als 24e over de finish,

Jermo Agema winnend over de finish (DHFOTO).Dikke Banden
De Dikke Bandenrace voor de jeugd was ook een groot succes. Maar liefst 86 kinderen verschenen aan de start, ruim drie keer meer als vorig jaar. In de verschillende leeftijdscategoriën gingen de zeges naar Sem van den Berg, Tom van Zijl, Scott Bais en Jordy van Hees. Alle deelnemers maakten kans op een gloednieuwe Giant mountainbike, beschikbaar gesteld door Bikestore Julianadorp. De gelukkige winnaar (loting) was Joep van de Wulp.

De tweede editie van de wielerronde had over belangstelling niets te klagen. Ruim zestig renners verschenen aan de start, flink meer dan vorig jaar. Om 14.30 uur werden ze ‘weggeschoten’ door Albert Kisteman, Dorper van het Jaar. De deelnemers reden een criterium door het dorp, met start en finish ter hoogte van Dorpscafé Koenen op het Loopuytpark in Julianadorp. Na afloop kregen ze de bloemen en kussen van rondemiss Sharon Marinus.

Foto’s en de volledige uitslag van de Ronde van Julianadorp zijn spoedig te vinden op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.