Onze miss: Serena!

Rondemiss Serena met de vlag van Julianadorp op het LoopuytparkDe derde miss van de Ronde van Julianadorp is bekend! Na Caitlin Smit en Sharon Marinus is het dit jaar de beurt aan de 16-jarige Serena Koopman, natuurlijk zelf woonachtig in het dorp. De wielerronde wordt zondag 30 augustus verreden met start en finish op het Loopuytpark.

Serena werd door mede-organisator Leo Flecken (een goede vriend van haar ouders) gevraagd om dit jaar de rondemiss te zijn en ze zei direct ja. Ervaring als miss heeft ze nog niet, maar ze kijkt er wel naar uit. “Ik heb eigenlijk geen idee wat me te wachten staat, maar de renners enthousiast aanmoedigen en na afloop bloemen overhandigen, dat lijkt me te doen”, zegt ze met een glimlach.

Ze werkt (en dat is puur toeval) bij hoofdsponsor Vomar en heeft zelf weinig met wielrennen. “Ik vind het wel leuk om te zien, maar zelf ben ik er nooit aan begonnen.” Dat betekent niet dat het fietsbloed niet in de familie zit, integendeel. Opa ontwierp het parcours van HRTC Dok aan de Guldemondweg en heeft er zelfs een eigen pad (het Johannes Koopman Pad), oma spelt nog steeds de rugnummers op bij wedstrijden en oom Henry nam wel eens deel aan de Tour de Lasalle en werd zelfs een derde van Noord-Holland.

Opleiding
Zelf was ze sportief gezien actief met paardrijden en ook deed Serena een tijdje aan ‘Hot Balance’, een soort fitness in een extra warme ruimte. Qua opleiding is ze voor de zomer geslaagd voor de Mavo en begint ze nu aan een juridische opleiding. “Het is een basisopleiding waarmee ik daarna veel kanten op kan en dat is maar goed ook, want op dit moment weet ik nog niet helemaal precies wat ik precies worden wil.” Aangezien ze slecht tegen zaken als onrecht en discriminatie kan, lijkt die opleiding haar op het lijf geschreven. Als er vrije tijd is, dan shopt ze vooral graag en op vakantie gaat ze het liefst naar Italië, “mooi land, leuke mensen en heerlijke sfeer”.

Serena in actie zien als rondemiss? Kom zondag 30 augustus naar het Loopuytpark in Julianadorp!

Klik hier voor meer foto’s van de miss