Raymond Bakker wint 1e editie Ronde van Julianadorp

Het podium van de eerste Ronde van Julianadorp.Julianadorp – De eerste editie van de Ronde van Julianadorp is zondag 1 september gewonnen door Raymond Bakker. Na het criterium van vijftig ronden op en rond het Loopuytpark kwam de Julianadorper als eerste over de finish, voor Edwin Sierkstra uit Hoogkarspel en Henk de Jong uit Mijdrecht.

De nieuwe door team Dakraam.nl in het leven geroepen wielerronde ging zondag om 14.00 uur van start met iets meer dan vijftig deelnemers. De deelnemers reden een criterium door het dorp, met start en finish ter hoogte van Dorpscafé Koenen op het Loopuytpark in Julianadorp. Direct na de start nam Mike Tesselaar uit Heerhugowaard de kop, maar hij wist dat niet lang vol te houden.

De eerste uitvaller van de ronde was John van Deutekom. Hij moest al binnen twee ronden de strijd staken, vanwege een lekke band. Uiteindelijk maakten zestien deelnemers de wedstrijd vol, de laatsten werden enkele ronden voor het einde uit koers gehaald omdat ze op meer dan een rondje achterstand waren gezet.

Ontsnapping
Halverwege de koers was er een kopgroep van vijf man, met daarin onder anderen Raymond Bakker. Ze bleven echter niet lang weg en tien achtervolgers wisten weer aan te sluiten. Bakker probeerde het vijf ronden voor het einde opnieuw en dit keer met meer succes. “Ik wist dat ik moest ontsnappen, want wegrijden was op dat moment de enige optie”, verklaarde Bakker na afloop. “Ik zit in een kleine kopgroep en als het op een sprint zou aankomen had ik het niet gered.”

Bakker werd door de jury van de KNWU ook uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de dag en bovendien won hij de leidersprijs (voor de renner die het vaakst als eerste tijdens een ronde over de finishstreep kwam, red.). Gé Bakkum won de prijs voor de oudste renner uit Julianadorp en de pechprijs ging naar Jermo Agema, die tijdens de ronde twee keer lek reed. Beiden wonnen een Fuse Shirt, beschikbaar gesteld door Sportswear De Groot.

De prijswinnaars van de Dikke Bandenrace.Dikke Bandenrace
Voorafgaand aan de hoofdwedstrijd werd nog een Dikke Bandenrace voor de jeugd verreden. Er waren vier categorieen, ingedeeld op leeftijd. De jongste deelnemers reden twintig minuten plus een ronde, de oudsten 35 minuten plus een ronde. De winnaars waren Thijs Dobbe, Binck Burger, Rowen Schuit en Gijs Burger.

De eerste editie kan als een groot succes worden beschouwd. De publieke belangstelling viel niet tegen, er waren geen valpartijen of incidenten en nog tijdens de wedstrijd werden sponsors voor volgend jaar vastgelegd. De winnaar uit het dorp maakte het wielerfeest compleet. “Er komt zonder twijfel weer een vervolg, de Ronde van Julianadorp wordt een nieuwe traditie”, aldus organisator Leo Flecken.

Foto’s zijn te vinden onder het kopje ‘Foto’s’ in de menubalk, de volledige uitslag van de wedstrijd en de Dikke Bandenrace is te vinden onder het kopje ‘Uitslagen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.