Vergunning Ronde van Julianadorp aangevraagd

Training Team Dakraam.nl (meegezonden bij persbericht 31-05-2013).Julianadorp – Slechts een goedkeurende handtekening van de gemeente Den Helder is nog nodig en dan is het voor de volle honderd procent zeker: op 1 september vindt na jaren weer een Ronde van Julianadorp plaats. De organisatie is al maanden druk bezig met de voorbereidingen en inmiddels is ook de vergunningsaanvraag de deur uit.

Eind vorig jaar is begonnen met het uitwerken van de plannen en inmiddels is de organisatie goed op stoom gekomen. De eerste sponsors zijn binnen, de EHBO is geregeld, binnen het peloton klinkt louter enthousiasme en ook het aantal vrijwilligers dat graag mee wil helpen is groeiende. Initiatiefnemer team Dakraam.nl is er inmiddels zeker van: de ronde wordt verreden!

Afgelopen week is officieel de aanvraag voor de benodigde evenementenvergunning de deur uitgegaan en de gemeente heeft netjes een ontvangstbevestiging gestuurd, dus als alles volgens planning verloopt is de vergunning met een week of zes binnen. Ondertussen gaan de voorbereidingen uiteraard gewoon voort, zoals het vinden van voldoende verkeersregelaars, de sponsorjacht en het promoten van de nieuwe wielerronde. Dit laatste gebeurde onder meer bij eerdere koersen in de regio en volgende week ook tijdens de Tour de Lasalle.

KNWU
De ronde wordt op zondag 1 september verreden met als start en finish het Loopuytpark. De wedstrijd is een criterium over 1,6 kilometer, deelnemers moeten twee uur lang voluit op de pedalen voor de winst. Voorafgaande aan de hoofdwedstrijd vindt in elk geval een dikke bandenrace voor de jeugd plaats en er wordt nog gewerkt aan extra sportieve activiteiten. De ronde is inmiddels al aangemeld en goedgekeurd door de KNWU, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie. Dat betekent onder meer dat een officiële jury tijdens de race bekijkt of alles wel netjes volgens de regels gaat.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Ronde via Twitter (@RvJulianadorp), Facebook: https://www.facebook.com/DeRondeVanJulianadorp of via de website www.rondevanjulianadorp.nl.

PERSBERICHT – VERSTUURD AAN MEDIA OP 31 MEI 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.